![]() ה - ללמ"ד בליל 9.11.03 נוצד מערך כוכבים דרמטי שלא ארע מאז ומעולם: ה-ללמ"ד - ל יקוי לבנה ב מגן דוד. הקודקוד שבו נמצא הירח ("שעה 3") נעלם בעת הליקויכך שהתקבלה צורה של מגן דוד חסר לרשימת כתבות בנושא ה-ללמ"ד גולשים יקרים - לצבע הטקסט נודעת משמעות:
טקסט כחול
= לינק
צרוף שמות משמעותי נוסף - רב ששמו מזכיר את ה-ללמ"ד כתב על י' בטבת יום התעלות ותיקון בנוסף הוא הקים מכינה קדם-צבאית בשם - "מגן דוד". |
מגן הדוד השמיימי והתשעה בטבת המיסתוריזהו חלקו השני של המאמר י"ז בתמוז: תאריך גורלי בהיסטוריה היהודית העתיקה - והחדשה, ויש לקרוא אותו קודם לקריאת המאמר הזה.
בחלקו הראשון של המאמר סיפרתי כיצד תאריכים היסטוריים קשים בתולדות עם ישראל מקבלים מטען נוסף בשנים האחרונות; הסברתי כיצד הדברים נובעים מנבואת ה-ללמ"ד - אותו מערך כוכבי חד פעמי דמוי מגן-דוד-חסר שהופיע בליל ה- 9 בנובמבר 2003 כשאחד מקודקודיו נבלע באפלה עקב ליקוי לבנה. מגן-הדוד-החסר היווה אות אזהרה לישראל הצועדת אל עתיד המסומל על ידי תאריכי החורבן -
מגן-הדוד-החסר הופיע בתזמון מדהים - בדיוק בתאריך המקביל ל-ט' באב, אלא שמאותם התאריכים שעליהם הוא הצביע נחסר יום : ט' (במקום י') בטבת ו-ט"ז (במקום י"ז) בתמוז. האם חריגה זו היא שיבוש חסר פשר - או שמא יש לה משמעות סמלית ?
התאריך הגורלי לעתיד ישראל הוא היום המקביל ל-ט' בטבת, שיועד להיות יום החזרה בתשובה שיכריע את גורל המדינה. אולי נמצא בו, ב-ט' בטבת, את התשובה.
ט' בטבת - יום של תשובה ? ט' בטבת הוא היום המקביל לתשעה באפריל שעליו הצביעה בשורת ה-ללמ"ד בתור יום החזרה בתשובה האולטימטיבי, ולכן נתעמק בסמליותו של יום זה בתקווה שהיא תגלה לנו ממכמניה. אך לפני זה ננסה לברר - האם יש משהו מיוחד ביום הזה, היום התשעה של חודש טבת.
ט' בטבת - יום של תענית
בויקיפדיה נכתב בהקשר של ימי תענית - "הרמב"ם וחכמים אחרים הדגישו כי מטרת הצום והתענית היא חזרה בתשובה, וכי התענית עצמה אינה מועילה אם אין שינוי של המעשים הרעים של האדם. התענית רק אמורה להוביל לשינוי הדרך. קו זה ממשיך את הקו המוסרי הממשיך מהנביאים, ובעיקר ישעיה, יואל ועמוס." כלומר, היום שאליו מתכוון ה-ללמ"ד, ט' בטבת, הוא אכן יום של תענית וחזרה בתשובה. עם זאת קיימים כ- 20 ימי תענית בשנה, כך שנשאלת השאלה - האם יש ביום הנבחר הזה, ט' בטבת, דבר מה מיוחד המבדיל אותו מיתר ימי התענית? האם יש בו ערך מיסטי מוסף, משהו שירמוז לנו על הסמליות שלו?
ט' בטבת – יום האפוף בסוד גדול
"באופן מוזר ביותר", כותב הרב ירון בן דוד במאמרו הצומות של חודש טבת, "לא כתוב מה הסיבה לצום של ט' בטבת."
והרב מפרט: "התמיהה הזו ממשיכה דרך כל המקורות... וכולם כותבים שהיתה סיבה לצום בט' בטבת, אבל לא כותבים את הסיבה. ואולם, במקורות נוספים התמיהה גדולה אף יותר."
אלא שיש כאן בעיה - כי רוב המקורות מציינים את יום העשרה בטבת כיום מותו של עזרא.
ערפל אי-הבהירות שבו אופף ועוטף מותו של עזרא את שני התאריכים, כאילו מאחד אותם. הוא רומז על זיקה שבין הימים ט' ו-י' בטבת, וזהות עמוקה שנמסכת לתוכם, שאינה נסמכת רק על היות שני הימים ימי תענית הסמוכים זה לזה. לכן כאשר ה-ללמ"ד הצביע על ט' במקום על י' בטבת - במה שנראה לנו ממבט ראשוני ושטחי כטעות של יום, אותה ה"טעות" כשמתעמקים בה, הולכת ונטענת במשמעות. כפי שיתברר לכם, כך אני מקווה, עם המשך הקריאה..
סוד הקדמת יום מותו של עזרא ביום אחד
והנה פרט מאלף – בחלק הראשון של הכתבה שעלה לפני מספר ימים לאתר כתבתי את הדברים הבאים:
לכן, כשגיליתי שאותו הרב שהתעמק במשמעות הקדמת יום מותו של עזרא מ-י' ל-ט' בטבת, הרב דוד הלוי סגל, מכונה ט"ז, השתאיתי אל יפעת ההקבלה: כינויו של הרב זהה ל– ט"ז בתמוז, שבדומה ל-ט' בטבת, הקדים אף הוא ביום (את י"ז בתמוז).
ונשאלת השאלה - איזה סוג של חזרה בתשובה מסמל יום שנקבע כיום תענית בגלל האבל על מותו של נחמיה? נחמיה, כמה סימלי, היה מטיף דגול לחזרה בתשובה, ויתרה מזאת - הוא הטיף לדרכי המוסר של הנביאים, ואף נתן דוגמא אישית. לכן המסר של היום שבו הלך נחמיה בדרך כל הארץ, הוא ללכת בדרכו. מסר מוסרי זה מיטיב לשקף את ה-ללמ"ד, ולא נותר לנו אלא להשתאות לנוכח הבחירה שלו ביום ט' בטבת, יום התענית על פטירתו של נחמיה, כסמל לחזרה בתשובה. והנה ציטוט מתוך ויקיפדיה על דרכו המוסרית של נחמיה:
רובין הוד שגונב מעניים ומחלק לעשירים.
הכתבה עלתה לאתר ביום 3.7.2010 עדכון ביום 4.7.2010
|
![]() כתבות מרתקות נוספות נמצאות באתר הישן: תצפית לאריאל שרון מגן דוד שמיימי מה מבשר מגן הדוד לעתיד המדינה משפט האסטרולוגיה ![]() |