גולשים יקרים -
לצבע הטקסט נודעת משמעות:

טקסט כחול = לינק
טקסט סגול = הסבר





האם ידעת שיופיטר הוא כוכב הברקים?

אומרים שהברק לא מכה פעמיים - מה שממש לא הפריע לשני כוכבי שביט להכות ביופיטר, כוכב הברקים, פעמיים...





התצפית שלי והתפוצצותו של כוכב השביט

האם מה שצפיתי התגשם?


השביט היכה (ביופיטר) פעמיים


ב- 19 ביולי 2009 התרחש אירוע קוסמי נדיר –  גוף שמיימי התנגש בכוכב-הלכת יופיטר-צדק  -  וזה קרה בדיוק ביום השנה ה-15 להתפוצצותו של כוכב השביט שומייקר-לוי על פני כוכב-הלכת הענק. ובנוסף, בצרוף מקרים מופלא, יום זה - ה-19 ביולי  - הוא גם היום שבו נחת לפני 40 שנה האדם הראשון על הירח (19.7.1969).

 

 


מי שזיהה ראשון את הפגיעה היה אנתוני ווסלי, אסטרונום חובב מאוסטרליה, שהבחין בהופעתה של הצלקת החדשה על פני יופיטר, בשעת לילה מאוחרת, כאשר צילם בעזרת הטלסקופ החדש שלו, ניוטון "14.5, את כוכב הלכת הענק: "הבחנתי בכתם כהה מסתובב באזור הקוטב הדרומי והתחלתי להיות סקרן" סיפר ווסלי, "המחשבה הבאה שלי הייתה שזה ירח אפל או צל ירח, אבל זה היה במקום הלא נכון ובגודל הלא נכון",

 

ווסלי מיהר לעדכן את מדעני נאס"א בקליפורניה. "יש לנו מזל שראינו את צדק בזמן הנכון, בשעה הנכונה ובזווית המתאימה כדי להיות עדים לאירוע. לא יכולנו לתכנן זאת טוב יותר", אמר גלן אורטון, מדען במעבדת ההנעה הסילונית של סוכנות החלל.

 

בהתחלה התקשו המדענים להאמין ששוב פגע גוף שמיימי ביופיטר, מה עוד שזה קרה בדיוק ביום השנה ה-15 לאירוע הקודם של פגיעת שביט. צירוף המקרים נראה פנטסטי מידי, ותגובתם היתה בהתאם זהירה: "יתכן שהצלקת נוצרה בגלל פגיעה של כוכב שביט, אבל אנחנו עדיין לא בטוחים", ציין אורטון, שסבר, כמו רוב המדענים, שההסבר הסביר יותר להופעת הכתם הוא מזג האוויר על פני כוכב הלכת הענק שהסערות המתחוללות בו אחראיות לשלל התצורות המגוונות המקשטות את פניו. מסתבר שאפילו ווסלי, האסטרונום החובב שגילה את הכתם כתב באתר שלו שהסיכוי שהוא נוצר כתוצאה מפגיעת גוף שמיימי הוא נמוך עד עד כדי גיחוך.

 

אך למחרת נפל דבר:    ביום 20.7.09 אישרה נאסא שהכתם הכהה שהתגלה על כוכב-הלכת הענק המורכב מגזים, הוא אכן תוצאה של התנגשות, ולא של הפרעה אקלימית גרידא.  את ההתרגשות לנוכח הגילוי שהתרחש בצירוף מקרים מדהים דווקא ביום 19.7.09  סיכם אורסון במלים אלה:  "זה היה יום מסעיר מה עוד שיום זה הצטרף לימי השנה של שומייקר-לוי 9 ושל אפולו 11 (הנחיתה על הירח)".

 

כן, כמעט שכחנו שב- 19 ביולי, במזל סרטן הנשלט על ידי הירח, גם נחת האדם הראשון על הירח

 

 


יופיטר ומזלו של הירח - סרטן

 

בצירוף מקרים מדהים קרו שני האירועים של התנגשות גופים שמיימיים ביופיטר - כמו גם הנחיתה על הירח - ב-19 ביולי.

אין לי הסבר להתרחשותם של אירועים מכוננים אלה - התנגשויות השביטים עם יופיטר והנחיתה על הירח - דווקא ביום ה-19 של חודש יולי ; זאת בשעה שההסבר להתרחשותם במזל סרטן הוא פשוט, ובמקרה של הנחיתה על הירח הוא אפילו מובן מאליו - שהרי הירח שולט, כידוע, במזל סרטן. 

מה שפחות ידוע הוא שגם ליופיטר יש קשר הדוק למזל סרטן - יופיטר "נעלה" במזל זה, כלומר הוא מתבטא בו במיטבו ובשיא עוצמתו.  

לכן, העובדה שיופיטר זכה בהעצמה קוסמית - כאשר רסיסי השביט שהתנפצו על פניו ב-19.7.1995 הגבירו את זוהרו -  משקפת אמת קוסמית שלפיה למזל סרטן  השפעה מעצימה על יופיטר.

 

והנה פרט מאלף - עם שוך הדראמה הקוסמית שחוללו התפוצצויות השביט על פני צדק בימים שבין 16 - 22 ביולי, הסתיימה גם השפעתו של מזל סרטן, והחלה זו של מזל אריה

 

 והנה עוד פרט מאלף: הקשר המיוחד שבין הירח ליופיטר משתקף ביחסי הגומלין של שני גופים שמיימיים אלה בהורוסקופ של האדם הראשון על הירח, ניל ארמסטרונג: יופיטר כוכב המסעות הנמצא במזלו של הירח, סרטן, בא לידי ביטוי במקרה של ארמסטרונג בדרך הכי קונקרטית שאפשר - מסע אל הירח. סימבוליקה זו מתעצמת לנוכח מיקומו של הירח במזל המסעות קשת, שבו שולט יופיטר. אז לנוכח סימבוליקה כפולה זו בחזקת שתיים, הכוכבים דחפו את ארמסטרונג בזרוע חזקה, ליעודו. לארמסטרונג, שפרוש שמו "זרוע חזקה", לא נותרו כנראה הרבה ברירות... 

 

 

 הכתבה עלתה לאתר ביום 2.10.2009