ה - ללמ"ד


בליל 9.11.03 נוצד מערך כוכבים דרמטי
שלא ארע מאז ומעולם:

ה-ללמ"ד -

ל יקוי לבנה ב מגן דוד.

הקודקוד שבו נמצא הירח ("שעה 3") נעלם בעת הליקוי
כך שהתקבלה צורה של

מגן דוד חסר


לרשימת כתבות
בנושא ה-ללמ"ד





גולשים יקרים -
לצבע הטקסט נודעת משמעות:

טקסט כחול = לינק
טקסט סגול = הסבר




ט' באב

9.11




כתבות נוספות
העשויות לעניין אותך

מגן הדויד השמיימי
(באתר הישן)

תאריכים גורליים

התשעה באפריל הגורלי

תצפיות של טלילה סטן

מדינת ישראל ומנהיגיה





פרט מאלף -


י' בטבת
וכיבוש ירושלים


במהלך המאה הראשונה לפנה"ס נכבשה ירושלים פעמיים ב-י' בסבת;
פעם בידי פומפיוס, בשנת 63 לפנה"ס, ופעם בידי הורדוס, בשנת 36 לפנה"ס.

מתוך "ויקיפדיה"





והנה פרט מאלף נוסף:

י"ז בתמוז
וממלכת ירושלים


בתאריך המקביל ל-
י"ז בתמוז
(היום ה-17 בחודש העשירי)
= 17 באוקטובר
נפלה, בשנת 1244,
ממלכת ירושלים



יז בתמוז: תאריך גורלי בהיסטוריה היהודית העתיקה - והחדשה


קישור לכתבת ההמשך

 

 

מעטים שמו לב לעובדה שהצעדה למען שחרורו של גלעד שליט יצאה לדרך בתאריך סמלי  -  בערבו של ט"ז בתמוז - היום שבו לפני 4 שנים בעקבות חטיפתם של שני חיילים בגבול הצפון, פרצה מלחמת לבנון השניה, כשבועיים לאחר ששליט עצמו נחטף.

למחרת פרוץ המלחמה, ביום י"ז בתמוז, החלו ימי "בין המצרים" -  שלושת השבועות שבין שבעה-עשר בתמוז, היום שבו הובקעה חומת ירושלים, לתשעה באב, היום שבו חרב בית המקדש.

   

במאמר זה אספר כיצד תאריכים היסטוריים קשים בתולדות עם ישראל מקבלים מטען נוסף בשנים האחרונות, ועל הדרך בה הדברים נובעים מבשורת  ה-ללמ"ד - אותו מערך כוכבי חד פעמי ונורא-הוד דמוי מגן-דוד, שהופיע בשמי ה- 9 בנובמבר 2003 כאות אזהרה לישראל הצועדת אל עתיד המסומל על ידי תאריכי החורבן - 

 
 


י' בטבת – י"ז בתמוז – ט' באב 

הם תאריכים השלובים זה בזה בהיסטוריה היהודית ונושאים עימם משא כבד לאורכן של אלפי שנים :  שלושת התאריכים הטעונים קשורים בחורבן שני בתי המקדש. והם נקבעו  כימים של צום ותענית לזכר החורבן  כבר אחרי שחרב הבית הראשון.

 

 

י' בטבת
ביום העשירי של חודש טבת החל המצור של נבוגדנצר על ירושלים שהוביל כעבור כשנה וחצי לחורבן בית המקדש הראשון  בתשעה באב.

 

י"ז בתמוז ו–ט' באב – פעמיים כי רע
באותו תאריך ממש, ט' באב, נחרב כעבור כ- 600 שנה גם בית המקדש השני. החורבן התרחש שלושה  שבועות לאחר שחומות העיר נבקעו ב- י"ז בתמוז

והנה פרט מאלף -  בדומה ל-ט' באב, גם בתאריך י"ז בתמוז היכה הגורל פעמיים  ב- י"ז בתמוז  הבקיעו הרומאים את חומות העיר בדיוק כפי שעשו הבבלים כמה מאות שנים לפניהם. שלושה שבועות לאחר מכן ב- ט' באב, הוחרבו שני בתי המקדש.  

 

 

המיסטיקה של התאריכים המקבילים
בין התאריכים העבריים והלועזיים קיימת הקבלה המבוססת על מספרו הסידורי של החודש בלוח השנה.  כך למשל לתאריך תשעה באב (החודש האחד-עשר בלוח העברי), מקביל היום התשיעי בחודש האחד-עשר הלועזי – נובמבר.  
והנה פרט מאלף נוסף  –  בדומה ל-ט' באב כך גם לתאריך המקביל לו – התשעה בנובמבר, נודעת סמליות של חורבן בהיסטוריה היהודית: ביום זה בשנת 1938 הוחרבו בגרמניה עשרות בתי כנסת בפרעות "ליל הבדולח" שבישר את חורבנה של יהדות אירופה בשואה העתידה לבוא.
 
בדיוק 65 שנה לאחר ליל הבדולח, הופיע בשמי הלילה של התשעה בנובמבר 2003, מערך כוכבי שלא ארע מאז ומעולם – מגן-דוד-חסר, שאחד מששת קודקודיו נבלע בעלטה עקב ליקוי לבנה – ה-ללמ"ד (ליקוי לבנה ב-מגן דוד).  ה-ללמ"ד הזהיר מפני התרחשויות קשות שיתרגשו על מדינת ישראל במידה ולא תשנה את דרכיה תוך חמישה חודשים, כלומר עד ל-9 באפריל 2004
 

והנה עוד פרט מאלף – התאריך העברי המקביל ל- 9 באפריל הוא ט' בטבת (טבת הוא החודש הרביעי בלוח העברי),  ש"נופל" בדיוק בערבו של היום הגורלי - י' בטבת שבו החל המצור על ירושלים שהוביל לחורבן.  

 

ט' בטבת מקדים את י' בטבת ביום. ואולי לכן גם השבעה-עשר (י"ז) בתמוז הקדים אצלנו ביום כשמלחמת לבנון השניה פרצה בשישה-עשר (ט"ז) בתמוז. גם החמישה-עשר (ט"ו) בתמוז שבו יצאה צעדת שליט לדרך מקדים את ט"ז בתמוז ביום. יתכן כי עיתוי הופעתו של ה-ללמ"ד מרמזת על ההקדמה ביום.

ונשאלת השאלה - מה פשר ההקדמה הזאת ביום? האם היא מכוונת?

זוהי שאלה גדולה שאני מנסה להשיב עליה בכתבת ההמשך מגן הדוד השמיימי ו-ט' בטבת המיסתורי.

 

 

רבותי ההיסטוריה חוזרת
וכמו בימים ההם, כך גם בזמן הזה: התהליך שהחל ב- י' בטבת (ט' בטבת בשבילנו), בא לידי ביטוי קשה ב- י"ז בתמוז (ט"ז, במקרה שלנו)

יש הגורסים שזרע הפורענות שבעקבותיו פרצה בשנת 2006 ביום ט"ז בתמוז מלחמת לבנון השניה, מקורו בנסיגה מעזה שאותה החליט שרון להביא להצבעה באביב 2004 ביום המקביל ל- ט' בטבת  (9 באפריל).
בהחלט יש קשר בין שני התאריכים והאירועייים, אבל אני רואה אותו אחרת: מלחמת לבנון השניה פרצה בגלל שהמדינה לא נסוגה מדרכה הרעה, ואותה "הנסיגה מעזה", שבה לא חדלה לנפנף, לא היתה אלא ישראבלוף. 

עוד על ה-ללמ"ד ו"תוכנית ההתנתקות"

 

 

החזרה בתשובה על פי בשורת ה-ללמ"ד

 ט' בטבת הוא היום המקביל לתשעה באפריל שעליו הצביעה בשורת ה-ללמ"ד כיום החזרה בתשובה האולטימטיבי, ולכן נתעמק בסמליותו של יום זה בתקווה שהיא תגלה לנו ממכמניה. אך לפני זה ננסה לברר - האם יש משהו מיוחד ביום זה – ט' בטבת?
 

זוהי שאלה גדולה שהניסיון לתת לה תשובה דרש ממני לכתוב מאמר נוסף.

 

 

 

הכתבה עלתה לאתר באופן חלקי ביום י"ז בתמוז תש"ע - 28.6.2010 

הכתבה המלאה עלתה לאתר ביום 30.6.2010   

תאריכי עדכון