גולשים יקרים -
לצבע הטקסט נודעת משמעות:

טקסט כחול = לינק
טקסט סגול = הסבר



לכתבות נוספות בנושא אריאל שרון

האם מה שצפיתי לאריאל שרון התגשם?


טלילה סטן מזמינה את הגולשים לקרוא את תשובתה לטענות כאילו התצפית שלה לשרון נכשלה טוטאלית. כשלון או הצלחה? קיראו והחליטו



 

ביום 27 בדצמבר 2003 אמרתי ברשת ב' ברדיו את הדברים הבאים:
"טבעת החנק המשפטית מתהדקת סביב שרון בסוף ינואר והוא יאלץ לעזוב, או בפברואר, או לכל היותר באפריל יהיה משבר ממשלתי חמור ואז הוא יעזוב".


 

כעבור כמה ימים פרסמתי את התצפית באתר הישן שלי, וכדי להבהיר ולהדגיש את הדברים, הוספתי:"באביב 2004 צפויים לשרון הפתעה ותהפוכות גורל, שינוי שאין ממנו חזרה."
לקראת סוף אפריל, משנותר שרון על כסאו, נפתחה בפורומים שונים התקפה על "התצפית של טלילה סטן".



 

ההתקפה על התצפית שלי

ראשון המנגחים היה מנהל פורום דתיים חילוניים של "נענע", המכונה דובשי.


 

ביום 28.4.04 כתב דובשי:
"בקשר ל"תצפית לאריאל שרון": הנה עובר "לכל היותר אפריל" ואין "משבר ממשלתי חמור" ולא נראה ש"אז הוא יעזוב" ואפילו "טבעת החנק המשפטית" לא כל כך "מתהדקת סביב שרון"... יוצא איפוא, כי ה"תצפית" שלך באתרך, ששודרה ברשת ב` ביום 27.12.03, לא התקיימה."


 

ובמקביל להתקפה על התצפית שלי - מה התחולל "בשטח"?
באותם ימים של שלהי אפריל 2004 היתה אמורה להתקיים בכנסת הצבעה על תוכנית ההתנתקות. כשבועיים קודם לכן, בהשפעת סקרים שניבאו לו ניצחון סוחף החליט שרון להביא את הנושא להכרעת הכנסת.


 

תאריך ההצבעה נקבע ליום 29.4.04 אך ההצבעה נדחתה בדקה ה-90 בשלושה ימים בגלל משחק כדורסל של מכבי ת"א נגד צסק"א מוסקבה שנערך באותו היום.


 

בהצבעה שהתקיימה באיחור של שלושה ימים, ביום 2.5.06, נחל שרון בניגוד לכל הציפיות - אך בדיוק כפי שחזיתי למעלה מארבעה חודשים קודם לכן - מפלה מוחצת.


 

בעקבות מפלתו של שרון הכריזו כותרות העיתונים למחרת על "משבר ממשלתי חמור".
במלים אלה בדיוק: "משבר ממשלתי חמור" - צפיתי בדצמבר 2003 את העתיד להתרחש באביב 2004.


 

לאחר שהתקשורת הכתירה את המפלה המדהימה של שרון כ"משבר ממשלתי חמור", חזרה התקשורת והחרתה-החזיקה אחרי התצפית שלי לשרון פעם נוספת כאשר פרשניה (שיש להם את הפריבילגיה לכתוב את הדברים בדיעבד), החלו גם הם לחזות את סופו של שרון - "אם מותר לנבא", כתב אורי אבנרי ביום 15.5.2004, "השבוע החלה הספירה-לאחור לסוף הקריירה של אריאל שרון".


 

כל זה לא הפריע למלעיזים להשמיץ את התצפית שלי במישנה מרץ.



 

המיתקפה על התצפית שלי גוברת

יומיים לאחר המפלה המוחצת שספג שרון בכנסת נמצא גולש שהכריז, כשהוא מסתתר מאחורי הכינוי "אסטרולוגי" -


 

"טלילה, התצפית שלך נכשלה טוטאלית"
"התחזית שלך כפשוטה נכשלה טוטאלית, ועל מה בדיוק את מתפארת פה? הניסיון שלך להציג את הכשלון שלך כהצלחה פוגע מאוד באמינות שלך. חזית ששרון יפול באפריל והוא עדיין ראש ממשלה. התחזית שלך נכשלה בגדול. דוקא את כאסטרולוגית היית צריכה להיות מודעת למשמעות שמש בדגים בבית 12 במפה של שרון... הוא השיג במשאל בדיוק מה שרצה. זה לא החליש אותו ולא הפיל אותו. את פשוט נכשלת בקריאת המפה ובראיית המציאות. נקודה."


 

את "המשבר הממשלתי החמור" שחזיתי לשרון, משבר שהוכתר על ידי התקשורת כמפלה מוחצת, וכתחילת הסוף של שרון, בחר "אסטרולוגי" (ככל הנראה אסטרולוג במקצועו) להציג כניצחון אדיר של שרון...



 

היכן פיספסה התצפית שלי, ומהי תשובתי

1. פיספוס ראשון -
צפיתי משבר באפריל אך הוא התחולל באיחור של יומיים, ביום 2.5.04
תשובתי -
ההצבעה בכנסת היתה אמורה להיערך באפריל (29.4.04), אך היא נדחתה בדקה ה- 90 בגלל משחק הכדורסל.

2. פיספוס שני –
כתבתי: "... ואז הוא יעזוב"
תשובתי -
מהמלים "ואז (כלומר לאחר המשבר הממשלתי שאותו צפיתי) הוא יעזוב", ניתן היה להבין ששרון ייפול מייד, בעוד שנפילתו הסופית של שרון בעקבות אותה המפלה שספג באביב 2004 התרחשה כעבור קרוב לשנתיים. יחד עם זאת, תהליך הנפילה של שרון החל באופן מיידי - כבר למחרת זעקו כותרות העיתונים "מפלה" והשאלה מתי שרון ייאלץ ללכת ניסרה ללא הרף בחלל האוויר, בעוד ששרון פתח בקרב הישרדות כשהוא מתנדנד על כסאו מבלי יכולת לייצב אותו, ובדומה לנחום-תקום - נופל וקם וקם ונופל.
כפי שכעת בדיעבד ידוע כבר לכולם - כל ניסיונותיו של שרון להיחלץ ממלתעותיה של אותה מפלה שספג באביב 2004 עלו בסופו של דבר בתוהו.



 

רטרוספקטיבה על אפריל 2004 הגורלי והשלכותיו

בעקבות סקרים שניבאו לו ניצחון מוחץ החליט שרון, ביום 9.4.04, להיעתר לדרישת חברי מפלגתו ולהביא את תכנית ההתנתקות להצבעה.


 

כל עוד ששרון היה בטוח שינצח בהצבעה, הוא טען שהוא רואה בהצבעה הבעת אמון, ורמז שבמידה ויכשל הוא יעזוב.


 

אילו שרון היה עומד בהבטחתו ומתפטר, התצפית המפתיעה היתה מתגשמת במלואה, אם כי באיחור של יומיים, איחור שנגרם בגלל דחיית ההצבעה בכנסת לטובת משחק הכדורסל.


 

אך שרון לא עמד בהבטחתו והוא לא התפטר. בשל סירובו לכבד את הכרעת הרוב קמה לשרון קבוצת מתנגדים חזקה – "המורדים" – שהדביקה לו את הכינוי "דיקטטור". מתנגדיו ניסו להפילו כל שני וחמישי, ושרון נכנס למאבק הישרדות שבו תימרן בין משבר למשבר במשך כשנה וחצי. בנובמבר 2005, בתגובה למתקפה נוספת מצד "המורדים" החליט שרון לעזוב את הליכוד ולהקים מפלגה חדשה. עם הקמתה של המפלגה החדשה, "קדימה", נדמה היה ששרון הצליח סוף-סוף להיחלץ ממלתעותיה של אותה מפלה שרדפה אותו מאז אביב 2004. אלא שהשמחה היתה מוקדמת, כי כעבור פחות מחודש הוא לקה באירוע מוחי. כאשר נדמה היה שגם מסכנה זו הצליח שרון להיחלץ, היכה בו (ביום 4 בינואר 2006) האירוע המוחי השני שבגינו היה לצמח.


 



 

לסיכום - למרות כישורי ההישרדות הבלתי רגילים שלו שרון, הוא לא הצליח, בסופו של דבר, להחלץ מתוצאות החלטתו הרת-הגורל מיום 9 באפריל 2004, להביא את "ההתנתקות" להצבעת הכנסת, הצבעה שבה הובטח לו, על פי כל הסימנים, רוב מוחץ. "כל הסימנים" מלבד אותות השמיים - כי הכוכבים בישרו שאפריל 2004 יהיה בסימן של "משבר ממשלתי חמור... תהפוכות גורל, שינוי שאין ממנו חזרה" . באפריל 2004, בדיוק כפי שהכוכבים צפו לו, עלה שרון על דרך שאין ממנה חזרה שבסופה מסלול התרסקות. בדומה לטייס שאיבד שליטה על מטוסו, שרון מצא את עצמו בסחרור, שממנו לא הצליח לצאת. למרות כל הספינים ולהטוטי האווירובטיקה עוצרי הנשימה שביצע, הוא לא הצליח להשתלט על ההגאים, והתרסק. ראו ההימור הגורלי של אריאל שרון.


 

 


 

הכתבה עלתה לאתר ביום 5.1.2007